En restaurant med ægte italienske rødder.
Familien Volpi 15. september 1988
Benthe, Mikele, Giovanni og Daniele forrest
Det dansk-italienske ægtepar Benthe og Giovanni Volpi åbnede SanGiovanni den 15. september 1988 i det tidligere Konditori Kristine. Siden starten har restauranten været familiedrevet med fokus på italiensk tradition og hygge.
Indretningen blev moderniseret, og fokus skiftede til det italienske køkken. SanGiovanni blev medlem af Slow Food, og La Cantina, en unik vinkælder med fem lokaler, tog form.
SanGiovanni blev 100% italiensk, da pizza udgik fra menuen ved en lille ceremoni. Fokus skiftede til klassiske italienske måltider og helaftensmenuer i vinkælderen. Familien begyndte også at importere vine og råvarer direkte fra Italien.
SanGiovanni blev ombygget og udvidet mod Vingårdsgade med tre selskabslokaler. Vinkælderen fik en let renovering og et ekstra rum, hvilket bragte kapaciteten op på over 200 pladser.
La Cantina blev en selvstændig restaurant med egen stab, Trattoria & Pizzeria genindførte pizza, og A CASA-take away åbnede i Enoteca. Flere spændende koncepter blev samlet under ét og samme tag.
Efter tre års drift blev La Cantina omdannet til lokaler for Private Dining og selskaber. Trattoria’et fortsatte som den eneste åbne restaurant, mens resten af huset blev dedikeret til selskaber.
Covid-19 skabte udfordringer med restriktioner og mangel på borde i Trattoria’et, da mange ønskede at spise ude. Et selskabslokale blev inddraget som restaurant, hvilket viste sig så effektivt, at det fortsatte efter pandemien for at imødekomme stigende efterspørgsel, især i weekenderne.
Hovedindgangen blev flyttet til Vingårdgade og ombygget for at skabe en mere åben og indbydende adgang til Trattoria, selskaber og den nye italienske bar, “il Bar.” Baren åbnede i februar 2023 med specialdesignede detaljer og en facade, der kan åbnes mod gaden.
Idag råder SanGiovanni over 1.100 kvm og 30 medarbejdere. Med ny hovedindgang i Vingårdgade er Trattoria & Pizzeria samt “il Bar” åbent dagligt, mens La Cantina og selskabslokalerne bruges til Private Dining og arrangementer.